آموزش

توکن های بیت کوین، هرچیزی که لازمه در مورد توکن‌های Brc20 بدونی

بیت کوین به صورت سنتی اجازه ایجاد قرارداد هوشمند روی شبکه‌اش رو نمیداد، عده‌ای دور هم جمع شدن و تصمیم گرفتن با الهام از ERC20 اتریوم، کاری کنن که بشه روی بیت کوین هم توکن مینت کرد؛ این مقاله در مورد همین ماجراست...

سلام دوستان! امروز می‌خوام با شما در مورد یه موضوع خیلی جذاب صحبت کنم: استاندارد BRC-۲۰. شاید تا حالا اسمش رو شنیده باشید، اما اگه نشنیدید هم نگران نباشید، چون قراره همه چیز رو از پایه و با زبان ساده براتون توضیح بدم. پس بیایید شروع کنیم!

ویژگی‌های استاندارد BRC-۲۰: بررسی و توضیح در مورد ویژگی‌های اصلی این استاندارد و چگونگی عملکرد آن

اول از همه، BRC-۲۰ چیه؟

خب، به زبان ساده، BRC-۲۰ یه استاندارد برای توکن‌های بیت کوینه. یعنی یه سری قوانین و معیارها که توکن‌های بیت کوین باید ازشون پیروی کنن. این استاندارد کمک می‌کنه که توکن‌ها به راحتی و بدون دردسر در شبکه بیت کوین قابل استفاده باشن.

بیایید نگاهی به ویژگی‌های کلیدی BRC-۲۰ بندازیم:

  1. سازگاری: این استاندارد به توکن‌ها این امکان رو می‌ده که با سایر توکن‌ها و پروژه‌های مبتنی بر بیت کوین کار کنند.
  2. امنیت: BRC-۲۰ تاکید زیادی بر امنیت داره و مکانیزم‌هایی برای جلوگیری از تقلب و سوء استفاده ارائه می‌ده.

پس تا اینجای کار متوجه شدیم که، BRC-20 یه استاندارد برای توکن‌ها توی دنیای بیت کوینه. خب، حالا می‌پرسید این ایده از کجا اومده؟ برای فهمیدنش باید کمی به عقب برگردیم و نگاهی به تاریخچه ارزهای دیجیتالی بندازیم.

تاریخچه BRC-20

تو دنیای ارزهای دیجیتال، اولین و محبوب‌ترینشون بی‌شک بیت کوینه. بیت کوین اولین بار توسط یه فرد یا گروهی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو در سال 2008 معرفی شد. این ارز دیجیتال با هدف ایجاد یه سیستم پرداخت غیرمتمرکز و بدون نیاز به واسطه‌های مالی مثل بانک‌ها ایجاد شد.

با گذشت زمان، توسعه‌دهندگان و کاربران توجهشون رو به ساختن توکن‌ها و ارزهای دیجیتال جدید معطوف کردن. تو این بین، استانداردهایی مثل ERC-20 در شبکه اتریوم به وجود اومدن. این استانداردها به توسعه‌دهندگان این امکان رو می‌دادن که به راحتی توکن‌های جدیدی بسازن و با قوانین و استانداردهای مشخصی اون‌ها رو مدیریت کنن.

بعد از ایجاد اتریوم، در دنیای بیت کوین، یه نیاز احساس می‌شد برای اینکه چنین استانداردی هم وجود داشته باشه. می‌خواستند یه سیستمی داشته باشن که توکن‌های بیت کوین رو به راحتی بشه ساخت و مدیریت کرد. از این رو، BRC-20 به وجود اومد. این استاندارد الهام گرفته از ERC-20 بود، اما با تغییراتی که مختص به شبکه بیت کوین بود.

همونجوری که قبلا گفتم BRC-20 به توسعه‌دهندگان کمک می‌کنه که توکن‌هایی با قوانین مشخص بسازن، و به کاربران امکان می‌ده که این توکن‌ها رو به راحتی استفاده و معامله کنن. به این ترتیب، BRC-20 نقش مهمی در گسترش و توسعه اکوسیستم بیت کوین ایفا می‌کنه.

کاربردهای استاندارد BRC-۲۰: بررسی موارد کاربردی که استفاده از این استاندارد در توکن‌های بیت کوین دارد

حالا ببینیم که استفاده از استاندارد BRC-۲۰ چه کاربردهایی داره:

  1. ایجاد توکن‌های جدید: اگه کسی بخواد توکن جدیدی بسازه، BRC-۲۰ بهش کمک می‌کنه که این کار رو به راحتی انجام بده.
  2. معاملات آسان‌تر: با استفاده از این استاندارد، معاملات توکن‌ها سریع‌تر و راحت‌تر می‌شه.

مزایا و معایب استاندارد BRC-۲۰: بررسی مزایا و معایب استفاده از این استاندارد در صنعت توکن‌های بیت کوین

هر چیزی که مزایایی داره، قطعاً معایبی هم داره. پس بیایید نگاهی به مزایا و معایب استاندارد BRC-۲۰ بندازیم:

مزایا:

  1. سهولت در استفاده: BRC-۲۰ باعث می‌شه که استفاده از توکن‌ها برای همه آسون‌تر بشه.
  2. سازگاری بالا: این استاندارد به توکن‌ها امکان می‌ده که با سیستم‌های مختلف کار کنند.

معایب:

  1. محدودیت‌های فنی: گاهی اوقات، محدودیت‌هایی در استاندارد وجود داره که ممکنه برای بعضی پروژه‌ها مشکل‌ساز باشه.
  2. نیاز به به‌روزرسانی‌های مداوم: تکنولوژی دائماً در حال تغییره و BRC-۲۰ هم باید مدام به‌روز بشه.

لیست توکن‌های بیت کوین یا همون توکن‌های BRC20

این قسمت براتون یک لیست چندتایی از معروفترین توکن‌های BRC20میارم که می‌تونید سری هم به صفحه مشخصات هر کدومش بزنید:

توکن ORDI

این توکن تقسیم شده یک بیت کوین به 100 میلیون است. همچنین کاری که پروتکل Ordinals انجام میده اینه که برای هر ساتوشی اطلاعاتی مانند متن، عکس، صدا و تصویر و غیره می‌نویسه. به دلیل محدودیت اندازه بلوک بیت کوین، اطلاعات اصلی برای inscribe (یعنی mint mint) عمدتا متن است. (توضیحاتشو از اینجا بخونید.)

توکن SATS

SATS یک توکن BRC-20 است که به ساتوشی ادای احترام می‌کنه. SATS مخفف ساتوشی، کوچکترین واحد بیت کوین است. یک ساتوشی برابر با 0.00000001 بیت کوین است. نکته جالب اینه  این توکن یک میم کوینه و توسط یک تیم ناشناس ایجاد شده و خیلی نمیشه بهش خیلی اعتماد کرد. (توضیحاتشو از اینجا بخونید.)

توکن MultiBit

MultiBit اولین پل دو طرفه بین BRC20 و ERC20 است. شاید بتونم به جرات بگم این پروژه و این توکن یکی از بهترین پروژه‌هایه که تا حالا روی BRC20 اجرا شده. (توضیحات بیشترش رو از اینجا بخونید.)

در حال حاضر قیمت MultiBit نزدیک 0.16 دلاره!

توکن BRC20.com

این پروژه برای آوردن زیرساخت‌های حیاتی به اکوسیستم BRC20 ایجاد شده و سعی کرده یک داشبورد برای BRC20 ارائه بده. در حال حاضر قیمتش حول و حوش 2.5 دلاره و یکی از آینده‌ دارترین توکن‌های BRC20هست. (توضیحات بیشترش رو از اینجا بخونید.)

اگه دلتون خواست که بیشتر در مورد توکن‌های بیت کوین بدونید حتما سری به لیست توکن‌های بیت کوین در سایت کوین مارکت کپ بزنید.

کیف پول‌های BRC۲۰

آخرین نکته‌ای که باید در نظر بگیریم، کیف پول‌هاییه که از توکن‌های BRC-۲۰ پشتیبانی می‌کنن. این کیف پول‌ها به شما امکان می‌دن تا توکن‌هاتون رو به راحتی ذخیره، ارسال و دریافت کنید. پس انتخاب کیف پول مناسب اهمیت زیادی داره.

در حال حاضر کیف پول‌های زیر از توکن‌های BRC20 پشتیبانی می‌کنند:

  1. Unisasts
  2. Bitkeep
  3. Earth Wallet
  4. Token Pocket
  5. Hiro Wallet

من این لیست رو از cryptopolitan برداشتم و ممکنه بعدا کم و زیاد بشه، ولی توصیه می‌کنم از Bitkeep استفاده کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا